ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΕΔΗΜ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013.

Η ΜΑΕΔΗΜ είναι μία ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Μαλεβιζίου που συστάθηκε με σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Είναι ΝΠΙΔ που ανήκει στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και υποχρεούται να τηρεί όλους τους κανόνες του Δημοσίου. Προς το παρόν το αντικείμενό της περιορίζεται στην εκμετάλλευση των παραλιών και των Parking του Δήμου.
Ο ρόλος της ΜΑΕΔΗΜ είναι πολύ σημαντικός στη διαμόρφωση της εικόνας των παραλιών. Η σωστή λειτουργία της συμβάλλει στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και του τουρισμού που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην οικονομία του τόπου.
Δεν επιχορηγείται από το Δήμο ή τον κρατικό προϋπολογισμό επομένως από τα έσοδά της πρέπει να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες και να διαθέτει το κέρδος της για την ανάπτυξη των παραλιών και των περιοχών που έχει αρμοδιότητα.
Τα ακαθάριστα έσοδα της ΜΑΕΔΗΜ είναι περίπου 400.000€ το χρόνο.
Το 20% των ακαθάριστων εσόδων της ΜΑΕΔΗΜ καταβάλλεται αμέσως στην κτηματική υπηρεσία (περίπου 80.000€). Από τα έσοδά της ένα μεγάλο ποσό (φέτος περίπου 90.000€) διατίθενται για τη ναυαγοσωστική κάλυψη – 13 ναυαγοσώστες για ολόκληρο το Δήμο. Επιπλέον η εταιρεία έχει αναλάβει την πληρωμή προσωπικού, καθαριότητα παραλιών, αγορά εξοπλισμού, χημικές τουαλέτες και άλλες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.
Επιθυμούμε η διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας αλλά και οι επιλογές της να αποτελούν μια διάφανη διαδικασία και ο οποιοσδήποτε πολίτης να έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για τα έσοδα και έξοδα της αναλυτικά.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ιστοσελίδα μας (www.maedim.gr) είναι αναρτημένος ο ισολογισμός του 2012.

Από τα κέρδη της ΜΑΕΔΗΜ έχουν γίνει οι παρακάτω παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή:

1) Για τους οικισμούς Αγία Πελαγία, Μονοναύτη και Λυγαριά τοποθετήθηκε πομπός για την ψηφιακή λήψη των καναλιών (digea). Επίσης χρηματοδοτήσαμε για τους θερινούς μήνες τη λειτουργία γραμμής mini-bus για την εξυπηρέτηση των παραλιακών περιοχών (Λυγαριά – Αγία Πελαγία – Μονοναύτη – Φόδελε).

2)Αγία Πελαγία: Διαμόρφωση παραλίας, πλακόστρωση δρόμων
Παγκάκια και ζαρντινιέρες, διατέθηκαν τρεις εργάτες που εξυπηρετούν την παραλία και τον οικισμό.
Σύμβαση με ιδιώτη για αποκομιδή των απορριμμάτων της παραλίας και των οικισμών Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς και Μονοναύτη, χημικές τουαλέτες, δενδροφύτευση και διαμόρφωση parking κ.λ.π.

3)Λυγαριά: Τοποθέτηση καινούργιου εξοπλισμού.(Διπλάσιος από πέρυσι)
Διαμόρφωση παραλίας (2 φορές), προσπάθεια δημιουργίας parking, τοποθέτηση ναυαγοσώστη, τοποθέτηση εξοπλισμού ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες), χημικές τουαλέτες.

4)Μονοναύτης: Διαμόρφωση παραλίας, τοποθέτηση καινούργιου εξοπλισμού, χημική τουαλέτα, ναυαγοσώστης, προσπάθεια δημιουργίας parking

5)Φόδελε: Διαμόρφωση παραλίας – χημικές τουαλέτες, ναυαγοσώστης.

6)Παλαιόκαστρο: Διαμόρφωση παραλίας – χημικές τουαλέτες, ναυαγοσώστης, πλακόστρωση του χώρου γύρω από την Ενετική κάμινο.

7)Μαδέ: Ναυαγοσώστης, χημική τουαλέτα, πλακόστρωση δρόμων.

8)Αμμουδάρα: Καθαρισμός παραλίας με μηχάνημα κάθε μήνα
Τοποθέτηση 7 ναυαγοσωστών, χημικών τουαλετών
Διαμόρφωση παραλίας με φορτωτές
Πλακόστρωση δύο δρόμων, τοποθέτηση εγκαταστάσεων για ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες), εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.
Δύο εργάτες για καθαριότητα ακτών και δρόμων.

Για την σωστή λειτουργία της ΜΑΕΔΗΜ ο ρόλος των πολιτών, των επιχειρηματιών και των φορέων όλου του παραλιακού μετώπου είναι καθοριστικός.
Η επιθυμία μου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία μας, χωρίς αυτήν δεν είναι δυνατόν να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Θα επιθυμούσα την άμεση επαφή μαζί μου για να έχω την πραγματική εικόνα της κάθε περιοχής. Ιδιαίτερα για τους συλλόγους θα θέλαμε την συνεργασία τους με εποικοδομητικές προτάσεις και είμαστε πρόθυμοι να παρεβρεθούμε σε συνεδριάσεις τους.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΜΑΕΔΗΜ (Σκουλάς Κ., Κληρονόμος Θ., Αποστολάκη Ε., Μακρυδάκης Ι., Χατζιδάκης Γ., Βογιατζόγλου Γ., Γαρεφαλάκης Ε., Καρούζου Μ., Απλαδά Μ.) και τις εποικοδομητικές προτάσεις τους που αφιερώνουν το χρόνο και την εμπειρία τους για την λειτουργία της εταιρείας.
Επίσης να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Μαμουλάκη για την αμέριστη συμπαράστασή του στη ΜΑΕΔΗΜ και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπό μου.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ

Παπαδομανωλάκης Μανόλης